Studiebegeleiding en studiecaching voor kinderen en studenten lager onderwijs secundair onderwijs en hoger onderwijs

Studiebegeleiding

Voor leerstof die blijft hangen.

  • Leer studeren als een pro
  • Begrijp je leerstof beter en sneller
  • Haal hogere cijfers
  • Blijf langer gemotiveerd
  • Verbeter je aandacht en concentratie
  • Creëer meer vrije tijd
  • Weg met paniek en stress voor examens

Heeft jouw kind het moeilijk met studeren? Je tiener weet wel wat hij moet leren, maar niet hoe? Of vertaalt de inzet voor school zich niet in de resultaten? Heel wat jongeren hebben het moeilijk met leren. Ze krijgen grotere studiepakketten op school en weten niet goed hoe deze in te studeren. Daarnaast willen ze ook nog tijd vrijmaken voor vrienden, de sportclub of de jeugdbeweging. Maar hoe krijg je dit allemaal gepland zonder je schoolwerk uit het oog te verliezen? Via studiebegeleiding leer ik je kind de beste methodes aan om tot efficiënt leren te komen. Ik leer hen het juiste evenwicht vinden tussen schoolwerk en vrije tijd. We gaan actief aan de slag met studietips zodat je tiener zelfstandig leert leren en studeren!

Plannen

Ga vlot aan de slag met een schoolagenda. Je kind leert waarom een planning maken zo belangrijk is, krijgt tools om een goede planning op te stellen en ontdekt hoe hij deze succesvol kan opvolgen.

Studiemethode

Meer informatie onthouden terwijl het je minder tijd kost? Dat kan met een efficiënte en goede studiemethode. Via leren leren gaat je kind sterk aan de slag met het ‘blokken’ van de cursussen.

Faalangst

1 op de 10 jongeren kampt met faalangst. Deze angst om te mislukken komt voornamelijk voor op momenten dat je kind de druk voelt om te presteren. Bij een toets of op een examen bijvoorbeeld. De onzekerheid neemt de bovenhand van het zelfvertrouwen, waardoor je kind volledig blokkeert. Ik ga aan de slag met je kind zodat het vertrouwen in eigen kennen en kunnen opnieuw zege viert!

Huiswerk en taken

Scholen geven huiswerk en taken mee zodat de kinderen de leerstof uit e klas nog eens extra kunnen oefenen. Begrijpen wat er gedaan moet worden, inschatten hoeveel tijd een taak in beslag zal nemen en vlot het huiswerk invullen, ik help je kind graag bij elke stap!

Examen en toetsen

Een examenperiode is voor het volledige gezin een spannende tijd in het schooljaar. Zorgen dat de leerstof op tijd gekend is, omgaan met examenstress, op tijd pauzes nemen, …  Hoe bereid je kind zich het beste voor op die examens? Ik leer je kind de beste studietechnieken aan om te leren voor zowel mondelinge, schriftelijke als open boek examens.

Uitstelgedrag

Stelt jouw kind het maken van taken of het studeren voor een examen ook uit tot het laatste moment? Uitstelgedrag ligt hier waarschijnlijk aan de basis. Hoewel dit geen abnormaal gedrag is, kan het heel wat stress en mindere schoolresultaten opleveren. Tijd voor actie dus!  

Diensten

1-op-1 coaching

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet

Online cursus

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet

Slimme planner

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet

Mijn troeven

Ervaring en deskundigheid bij onderwijsondersteuning

Deskundigheid en ervaring

Studietraject op maat en eigen tempo van het kind

Traject op maat en eigen tempo

Persoonlijke aanpak bij de begeleiding van kinderen

Altijd een persoonlijke aanpak

Klaar voor studiebegeleiding?

Het helpen van je kind bij schoolwerk kost veel tijd en energie. Geef het uit handen. Ik ben graag jullie partner en bied de begeleiding op maat van jouw kind.