Hey
topleraar!

Word toonaangevend in onderwijs, één leerling per keer.

Jij bent toch die leerkracht met een enorm groot hart voor je leerlingen waardoor je avonden, weekends en vakanties doorwerkt om je lessen zo goed mogelijk voor te bereiden en te geven? Je bent enthousiast, toegankelijk, geduldig en staat steeds klaar voor je leerlingen. En als je de euro hoort vallen bij je leerlingen omdat ze de leerstof begrijpen of wanneer je een ‘dank je wel voor alles’ krijgt van een ouder of een kind, dan weet je: hier doe ik het allemaal voor. Want een leraar is op de wereld om een verschil te maken!

Ja, dat ben ik!

Maar vandaag de dag lesgeven, dat blijkt een lastig puntje. De kwaliteit van ons onderwijs gaat erop achteruit, de taaklast gaat erop vooruit, we luisteren naar beleid dat soms nergens op slaat en onze leerlingen zitten reeds in de puberteit op hun 10 jaar. Zit jij als leerkracht soms ook met je handen in het haar? Je hebt een passie voor kinderen en lesgeven, maar vraagt je af: doe ik de dingen nog goed? En doe ik wel de goede dingen in mijn klas? 

Herken je dit?

  • Ik geef ruim vooraf de opdracht voor een toets mee en toch leren mijn leerlingen pas de dag ervoor. 
  • Hoe komt het dat mijn leerlingen hun examen niet herlezen?
  • Een hand in de lucht steken om te antwoorden, is voor heel wat leerlingen niet zo evident.
  • Lars heeft zijn huiswerk wel gemaakt, maar heeft het opnieuw thuis laten liggen. 
  • Als startende leraar heb ik het moeilijk met klasmanagement. Wie kan mij helpen? 
  • Hoe komt het dat Fien telkens vraagt wat de opdracht is als ik die net heb uitgelegd? 
  • “Komaan, begin eraan.” is een uitspraak die ik vaak zeg in de klas. 
  • Ik werk in de privé en zou graag de overstap maken naar het onderwijs. Maar hoe begin ik hieraan?
coaching voor leerkrachten met jaren ervaring die willen groeien
Startende leerkracht die coaching krijgt aanvangsbegeleiding in onderwijs
zij-instromer in onderwijs
Coachen van schoolteam van leerkrachten

Herken jij jou in bovenstaande zaken? Dan zijn wij een match! Wat als ik je vertel dat je slechts een paar klikken verwijderd bent van zorgeloos lesgeven? Neem snel een kijkje in mijn aanbod. Er is vast wel een traject dat bij je past.

Ontdek de workshops

Want leren eindigt nooit. 

Workshops zijn een geweldige manier om vlug expertise op te doen binnen een specifiek thema of voor het leren van een nieuwe vaardigheid. Daarnaast kom je tijdens een workshop in contact met andere leraren wat een geweldige kans is om je professioneel netwerk verder uit te bereiden. Ontdek hieronder welke workshops dit schooljaar nog op de kalender staan.

Op maat van jouw school

Lijkt één van deze workshops perfect om samen met je collega’s te volgen? Dan kan je deze ook volgen op maat van jouw school. Denk maar aan een pedagogische studiedag. 

Jouw partner voor kwaliteitsvol onderwijs

Topleerkracht secundair onderwijs lachen

Als leerkracht speel je een cruciale rol in het onderwijs van leerlingen en de algemene ontwikkeling van de samenleving. Als leraar ben je niet alleen verantwoordelijk voor het helpen van de leerlingen bij het leren en groeien, maar ook voor het overbrengen van kennis, vaardigheden en waarden die kinderen nodig hebben om te slagen in het leven. Streven naar kwaliteitsvol onderwijs voor elk kind, daar ga ik voor! Door opleidingen en coaching aan te bieden help ik ervoor zorgen dat leraren en schoolteams over de kennis, vaardigheden en competenties beschikken die ze nodig hebben om hun rol doeltreffend te vervullen en leerlingen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. Laat mij jou helpen om sterker en met nog meer goesting voor de klas te staan.